OPTYS Logo

Silvestrovská girlanda na zeď

Big Shot
Dekorace
Vánoce
Oslavy a svatby
Papír

Užijte si zábavu při samotném tvoření i s hotovou ozdobou v posledním dni letošního roku. Vytvořte si jednoduchou girlandu k zavěšení na stěnu. A to pomocí vyřezávání s Big shotem do pěnové gumy.

Délka tvoření: 1 hodina
Eshdé -  šperky, dekorace, kurzy

Vytvořila pro vás

Eshdé - šperky, dekorace, kurzy

Silvestrovská girlanda na zeď

Materiály a pomůcky 

Pomůcky na girlandu

1. krok – příprava Big Shotu

Připravte si lis Big Shot, glitrovou pěnovou gumu, písmenkové a zvonečkové vyřezávací šablony. Na vyrovnávací desky položte jednu akrylovou desku. Na ni dále pěnovou gumu glitry směrem nahoru.

Následně vyřezávací šablony např. písmene „n“ a zvonečky, a to řeznou plochou směrem k pěnové gumě. Dále na ni položte poslední vrstvu, kterou je vždy druhá akrylová deska.

Tip:

Nejprve otestujte správné nastavení výšky lisu tak, ať se výřez dostatečně prořeže. Výška lisu se nastavuje pomocí vyrovnávacích desek. Ty jsou součástí vybavení. Čtěte více informací k práci s Big Shotem.

Vyřezávání na BigShotu

2. krok – vyřezávání s Big Shotem

Takto vytvořený „sendvič“ projeďte Big Shotem za pomocí otáčením kliky směrem dopředu.

„Sendvič“ projeďte Big Shotem za pomocí otáčením kliky směrem dopředu.

3. krok – písmenka a zvonečky

Můžete vyřezávat více šablon – tj. písmen i motivů – najednou. Šablony však nedávejte příliš blízko sebe. Mohly by se totiž při manipulaci se strojem překřížit a poškodit. Vyřezejte tak nápis „šťastný nový rok“.

Pro veselý efekt střídejte červená a zlatá písmena. Vytvořte i motivy zlatých a červených zvonečků. Vyřezaný motiv vyloupněte z pěnové gumy a očistěte od přebytků.

Písmenka a zvonečky vyřezané BigShotem

4. krok – diakritika a 5. krok – rok 24

Čárky a háčky nad písmeny přilepte zezadu k sobě (třeba lepící páskou nebo opatrně tavnou pistolí) tak, aby z přední strany lepidlo nebylo vidět. Dřevěné výřezy ve tvaru číslic dva a čtyři můžete vybarvit třeba zlatý fixem.

Přidání diakritických znamének na písmenka
Dřevěné výřezy a zlatý akrylový popisovač

6. krok – nalepení celého díla

Ustřihněte si asi 2 m jutového motouzu, na který pomocí oboustranné lepící pásky nalepte celý nápis, rok, zvonečky a dozdobte vše dřevěnými vločkami. Silvestrovská girlanda je lehká a vypadá nejlépe, když visí opřená o zeď.

Nalepení vyřezaných písmen na jutový motouz

Tímto jsme dospěli ke konci našeho průvodce vytvářením silvestrovské girlandy s pomocí Big Shotu. Doufáme, že vás tento projekt nejen bavil, ale také inspiroval k dalším tvořivým dobrodružstvím.

Silvestrovská girlanda vytvořená pomocí Big Shotu
Silvestrovská girlanda na zeď

Doporučujeme

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli