OPTYS Logo

Jak ozdobit dřevěnou krabičku na čaj

Dekorace
Dárky
Den matek
Barvy
Dřevo
Šablona

Krabička na čaj může splňovat jak praktické, tak estetické účely. Pokud nenajdeme takovou, která by ladila s naším interiérem, můžeme vylepšit krabičku z přírodního dřeva s minimálním úsilím. Tato úprava ji nejen ozdobí, ale také ji může proměnit v elegantní dárek nebo sloužit jako stylové pouzdro pro menší darovaný předmět.

Délka tvoření: 1,5 hodiny + schnutí
Tým OPTYS

Vytvořil pro vás

Tým OPTYS

Jak ozdobit dřevěnou krabičku na čaj

Nátěr bílou barvou

Celou krabičku natřete základním nátěrem – bílou akrylovou barvou. Pokud by dřevo nebylo úplně hladké a po nátěru tzv. zchlupatilo, je dobré nechat první vrstvu dobře zaschnout, poté přebrousit jemným smirkovým papírem a natřít ještě jednou.

Krabička na čaj, bílá akrylová barva

Část krabičky natřete šedou barvou

Na kousku kartonu smíchejte bílou a černou barvu do světle šedého odstínu. Černou barvu dejte ve výrazně menším množství, než bílou. Požadovaný odstín samozřejmě můžete zesvětlit či ztmavit přimícháním černé, nebo bílé barvy. Smíchanou barvou natřete víko a horní okraj krabičky. Pokud není odstín jednolitý, nevadí – získáte lehce rustikální vzhled. Nechte barvu dobře zaschnout. Pokud spěcháte, můžete si pomoci fénem.

Míchání akrylových barev pro získání šedého odstínu
Natřeme víko a horní okraj krabičky na čaj
Zaschnutí akrylové barvy na dřevěné krabičce na čaj

Ozdobte krabičku na čaj originálním motivem

Na povrch přiložte šablonu věnečku. Na špachtli naberte menší množství strukturovací pasty, kterou rozetřete po celé šabloně tak, abyste zaplnili všechny otvory. Poté šablonu sejmete a ihned pečlivě umyjte teplou vodou.

Krabička na čaj, šablona věneček, strukturovací pasta

Finální zdobení 

Po zaschnutí pasty můžete dotečkovat drobné detaily pomocí Perlen Penu, který vytváří krásné plastické půlperličky. Na boky můžete dokreslit větvičku s lístečky akrylovým popisovačem Posca. Celou krabičku na závěr přelakujte bezbarvým lakem ve spreji.

Zdobení detailu Perlen Penem
Zdobení akrylovým popisovačem Posca
Ozdobná krabička na čaj s motivem věnečku

Doporučujeme

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli