OPTYS Logo

Inspirace na originální adventní věnec s pěti svíčkami

Dekorace
Vánoce
Zima

Proč vlastně 5 adventních svíček? 4 barevné svíčky se zapalují každou adventní neděli a symbolizují naději – mír – přátelství – lásku. Pátá svíce je bílá a zapaluje se na Štědrý den po západu slunce. Symbolizuje duchovní čistotu, Vánoce i samotného Krista.

Délka tvoření: 1 hodina
Miroslava Nevřelová

vytvořila pro vás

Miroslava Nevřelová

Inspirace na originální adventní věnec s pěti svíčkami

Příprava podkladu a uchycení svíček

Začneme přípravou podkladu pro váš adventní věnec. Vyberte vhodný materiál, který poslouží jako základ. Tím je věneček z větviček. Druhý prvek představují bodce na svíčky. Ty rozmístíme rovnoměrně do pěti míst a přichytíme tavnou pistolí. To není nezbytné, ale pro stabilitu a bezpečnost pevné přichycení doporučujeme.

Příprava podkladu věnce a uchycení svíček

Přidávání mechu a další zeleně

Mech je zajímavý a moderní prvek, který věnci navíc sluší. Nejen že dodává přírodní podobu, ale také pomáhá udržet svěží vzhled vašeho díla. Rozmístíme ho na korpus z větviček a připevníme k podkladu pomocí tavné pistole.

Přidávání mechu a další zeleně pomocí tavní pistole

Doplňování dekorací dle fantazie

Nyní přichází na řadu vaše vlastní tvořivost. Na věnec můžete přidávat šišky a jiné dekorativní prvky dle vlastní fantazie. My jsme zvolili dekoraci eukalyptubavlníku, dále zápich borovice a zelených bobulí

Doplňování dekorací dle fantazie: eukalyptus, bavlník, zápich borovice, zel

Umístění pěti svíček

Když máme dekorace na svém místě, tak přichází čas umístit svíčky. Věnujte pozornost rovnoměrnému rozložení a dostatečnému odstupu od hořlavých materiálůAdventní svíčky následně pečlivě nasadíme na bodce.

Umístění pěti svíček na adventní věnec
Finální kontrola a úpravy adventního věnce

Finální kontrola a úpravy

Po umístění všech prvků proveďte závěrečnou kontrolu. Případné nedostatky opravte a přidejte poslední úpravy pro dokonalý vzhled. A je to.

Na závěr

Nyní, když máte věnec připravený, můžete s hrdostí přivítat advent. Vaše práce zkrášlí domov a přinese do něj tu pravou vánoční atmosféru. Nezapomeňte, že každý věnec je jedinečný jako osoba, která jej tvoří. Experimentujte, bavte se a těšte se ze svátečních chvílí. Přejeme krásné a tvořivé adventní dny!

Adventní věnec s pěti svíčkami

Doporučujeme

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli