OPTYS Logo

Jak snadno vyrobit kytičku z plyšových drátků

Drátování
Tvoření s dětmi

Pokud chcete obohatit svůj domov o jedinečnou dekoraci nebo hledáte inspiraci na kreativní dárek, jste na správném místě. Následujte náš 10krokový návod a vytvořte si vlastní květinový klenot.

Délka tvoření: 45 minut
Tereza Rubá

Vytvořila pro vás

Tereza Rubá

Jak snadno vyrobit kytičku z plyšových drátků

Potřeby na květinu z měkkých drátků

 

Příprava drátků

1. Vezmeme si tři drátky. Dva z nich ustřihneme v polovině délky a jeden ohneme napůl.

 

Potřeby na kytku: Plyšové drátky, nůžky, špejle, tavná pistole, vatové kuli
Příprava drátků - stříhání napůl

2. Tímto krokem jsme získali čtyři drátky. Ty ohneme napůl. Vzniklou smyčkou protáhneme drátek, které jsme si předtím ohnuli napůl. Nyní máme tvorbu základního tvaru za sebou.

Základní tvar z plyšových drátků

3. Pokračujeme upevňováním. S protáhnutým drátkem párkrát zatočíme tak, abychom ho pevně připevnili ke zbylým čtyřem drátkům. Následně jej ohneme na obě strany podél drátků dolů.

Ohýbání plyšových drátků

Vytváření okvětních lístků plyšové květiny

4. Teď se zaměříme na vytvoření prvního lístku. Jeden konec zatočeného růžového drátku omotáme ve spodní části, čímž vytvoříme tvar lístku. 5. Drátek následně utáhneme. Pro dokonalý tvar ho trochu upravíme, ať je krásně oblý. 6. Opakování pro ostatní lístky: Úplně stejným postupem si připravíme další čtyři okvětní lístky a začneme je omotávat kolem špejle.

Okvětné lístky na kytičce z chlupatých drátků

Připevnění jednotlivých částí

7. Omotávání kolem špejle: Vezmeme si špejli a lístky jeden po druhém kolem ní ovineme. 8. Jak na stonek: Omotáme zelený drátek v místě, kde by se měl nacházet stonek květiny. 9. Přidání jádra květiny: Tavnou pistolí přilepíme do středu kytičky vatové kuličky.

Jádro květiny: vatové kuličky

Dokončení plyšové květiny

10. Barvení: Dle své libosti dokreslíme vatové kuličky akrylovým popisovačem Posca. A je to. Doufáme, že vás tento návod inspiroval. Plyšová kytička představuje skvělý způsob, jak někoho potěšit či si zkrášlit domov. Tak co říkáte, vyrobíte si vlastní?

Kytička z růžových plyšových drátků
Kytička z chlupatých drátků

Doporučujeme

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli