OPTYS Logo

Originální valentýnská koule na dárky

Dárky
Tvoření s dětmi
Valentýn
Vánoce
Oslavy a svatby

Ať čokoládové pralinky nebo ručně vyrobené dárečky, valentýnská koule jim dodá nezapomenutelný šarm a punc překvapení. Tato technika lepení a kreslení navíc představuje skvělou aktivitu pro děti i dospělé, která přinese spoustu zábavy a tvořivosti do domova, školy i kroužku.

Délka tvoření: 1 hodina
Eshdé -  šperky, dekorace, kurzy

Vytvořila pro vás

Eshdé - šperky, dekorace, kurzy

Originální valentýnská koule na dárky

1. krok – nalepení proužků

Připravte si plastovou kouli o průměru 7 nebo 10 cm a dále samolepící proužky. Nejdříve nalepte proužky na jednu polovinu koule. Lepte je od začátku do konce polokoule tak, aby nezasahovaly do okrajové části, která se pak spojí do koule. Ustřihněte přebytečné konce nůžkami. Pokud je proužek krátký, nevadí, můžete na něj navázat další. Následně ozdobte dle svých představ první polovinu koule.

Lepení samolepicích proužků na plastovou kouli

Tip:

Zbytky proužků lze použít i jindy. Nalepte je tedy zpět na fólii.

2. krok – dokončení proužků

Proužky na druhé polokouli můžete navázat na tu první. Spojte tedy obě poloviny a srovnejte očka sloužící na provlečení stuhy. Proužky ozdobte zbytek koule.

Dokončení proužků a spojení

3. krok – nalepení teček

Na celou kouli nalepte samolepící tečky. Můžete využít obou velikostí teček.

Samolepicí tečky na plastové kouli

4. krok – spojení izolepou

Dno koule spojte průhlednou izolepou nebo praktickými, téměř neviditelnými, samolepícími kolečky. Takto se dárková koule bude lépe otevírat a zamezí vypadnutí dárku při otevírání.

Spojení plastové koule izolepou

5. krok – namalování srdíček

Na dárkovou kouli namalujte tenčím fixem malá červená srdíčka.

Zdobení srdíčky - akrylový popisovač Posca

6. krok – uvázání stuhy

Teď už jen stačí naplnit kouli třeba čokoládovými pralinkami nebo vlastnoručně vyrobeným dárkem a uvázat stuhu. Dvojitá mašle ze stuhy vypadá moc hezky. Dárkové balení můžete doplnit i srdíčky na drátku. Omotejte je kolem očka pod stuhou a konce drátů zamáčkněte kleštěmi.

Valentýnská koule plná překvapení

Odkryli jsme tajemství valentýnské koule a ukázali, jak snadné a zábavné je vytvořit drobnost plnou lásky. Teď, když znáte kroky, je čas přeměnit vaše dárky v malá umělecká díla, která vykouzlí úsměv na tváři těch nejbližších.

Valentýnská koule plná překvapení

Doporučujeme

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho s přáteli